سندروم نفروتیک

سندروم نفروتیک نوعی ناهنجاری است که باعث می شود مقدار قابل ملاحظه ای پروتئین به ادرار انتقال پیدا کند. سندروم نفروتیک که به طور تخصصی توسط دکتر سعید موحد درمان می شود، معمولاً در اثر آسیب دیدگی دسته هایی از رگ های خونی کوچک در کلیه ها که مسئوولیت پالایش آب و رسوبات اضافی در خون را بر عهده دارند اتفاق می افتد. این موقعیت باعث ایجاد تورم، بخصوص در پاها و قوزک پا شده و خطر بروز دیگر مشکلات سلامت را افزایش می دهد.

درمان سندروم نفروتیک شامل درمان موقعیتی است که باعث بروز آن شده و گاهی اوقات مصرف برخی داروها عامل ایجاد کننده این مشکل می باشد.

سندروم نفروتیک می تواند خطر عفونت و ایجاد لخته های خون را افزایش دهد. پزشک داروهایی را برای شما تجویز می نماید و تغییراتی را در رژیم غذایی شما به منظور جلوگیری از بروز برخی مشکلات و عوارض جانبی، ایجاد می کند.

 

سندروم نفروتیک - دکتر سعید موحد

 

علائم سندروم نفروتیک

علائم و نشانگان سندروم نفروتیک شامل موارد زیر می باشد:

  • تورم شدید ( ادم ) بخصوص در اطراف چشم ها و در قوزک پا
  • کف آلود بودن ادرار که ماحصل وجود پروتئین زیاد در آن می باشد.
  • بالا رفتن وزن در اثر احتباس مایع
  • خستگی
  • کم شدن اشتها

چه زمان باید توسط پزشک معاینه شویم؟

در صورت داشتن علائم و نشانه هایی که برای شما نگران کننده هستند، حتماً به پزشک معالج مراجعه نمایید.

علل

سندروم نفروتیک معمولاً در اثر آسیب دیدگی دسته ای از رگ های خونی در کلیه های شما به وجود می آید.

این عروق مسئول پالایش خون در حین عبور از کلیه ها و جدا نمودن مواد مورد نیاز بدن از ضایعات می باشند. رگ های خونی سالم، پروتئین مورد نیاز بدن را نگه داشته و از ورود آن ها به ادرار جلوگیری می کنند. در صورت نیاز، این عروق می توانند پروتئین اضافی که بدن به آن نیاز ندارد را به ادرار منتقل نمایند. اگر این رگ های خونی دچار آسیب دیدگی شوند، پروتئین را بیش از حد مجاز وارد ادرار کرده و از بدن دفع می نمایند. در نتیجه سندروم نفروتیک اتفاق می افتد.

فاکتورهای خطر سندروم نفروتیک

فاکتورهایی که می توانند باعث افزایش خطر سندروم نفروتیک شوند عبارتند از:

مشکلات پزشکی که می توانند باعث آسیب دیدگی کلیه ها شوند. برخی بیماری های خاص، از قبیل دیابت، لوپوس و برخی بیماری های کلیه، خطر پیشرفت سندروم نفروتیک را افزایش می دهد.

  • داروهای خاص : داروهایی که می توانند باعث بروز سندروم نفروتیک شوند شامل داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی و داروهایی می باشند که برای مبارزه با عفونت مورد استفاده قرار می گیرند.
  • عفونت های خاص : عفونت هایی که خطر سندروم نفروتیک را افزایش می دهند شامل HIV، هپاتیت نوع B، هپاتیت نوع C و مالاریا می باشد.

عوارض جانبی

برخی عوارض جانبی مرتبط با سندروم نفروتیک شامل موارد زیر می باشند:

  • لخته های خون : ناتوانی عروق خونی یا گلومرولی برای پالایش صحیح خون می تواند منجر به از دست رفتن پروتئین هایی شود که به لخته شدن خون کمک می کنند. این امر خطر رشد لخته های خون در رگ ها را افزایش می دهد.
  • کلسترول و تری گلیسیرید خون بالا: وقتی سطح پروتئین آلبومین در خون افت پیدا می کند، کبد شما آلبومین بیشتری می سازد.  بطور همزمان کبد، کلسترول و تری گلیسیرید بیشتری را آزاد می کند.
  • سوء تغذیه: از دست رفتن مقدار زیادی پروتئین از خون می تواند منجر به سوء تغذیه شود. این امر می تواند باعث کاهش وزن شود که البته در اثر بروز ادم یا تورم در برخی بخش های بدن، چندان قابل ملاحظه نمی باشد.

گاهی گلبول های قرمز خون نیز به تعداد اندک از دست می روند. اندکی از سطوح پروتئین خون و سطوحی از ویتامین E نیز از بین می رود.

  • فشار خون بالا: آسیب دیدگی عروق خونی کلیه و تجمع مایعات اضافی در بدن، می تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود.
  • آسیب دیدگی حاد کلیه: اگر کلیه های شما توانایی خود برای پالایش خون را در اثر آسیب دیدگی عروق خونی از دست بدهند، رسوبات به سرعت در خون تشکیل می شوند. اگر این اتفاق بیافتد، شما به صورت اورژانسی به دیالیز نیاز پیدا خواهید کرد. در این روند یک دستگاه مایعات و رسوبات اضافی را از خون شما خارج می کند.

بیماری مزمن کلیه: سندروم نفروتیک می تواند باعث از بین رفتن عملکرد کلیه در طول زمان شود. اگر عملکرد کلیه تا حد زیادی افت پیدا کند، دیالیز یا پیوند کلیه مورد نیاز خواهد بود.

عفونت : افراد مبتلا به سندروم نفروتیک گاهی دچار عفونت شدید در کلیه های خود می شوند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات