درد کلیه

بیشتر افراد درد کلیه را با کمر درد اشتباه می گیرند. بر خلاف کمر درد که اغلب در ناحیه پایینی کمر اتفاق می افتد، درد کلیه در ناحیه عمیق تر و بالاتر کمر می باشد. کلیه ها در زیر دنده ها در طرفین ستون فقرات قرار گرفته اند. درد ناشی از کلیه ها در پهلو ها یا در بخش میانی قسمت فوقانی کمر احساس می شود. این درد گاهی به نواحی دیگر از قبیل شکم یا ران ها نیز پیشرفت پیدا می کند، در این مقاله دکتر سعید موحد بهترین ارولوژیست زاهدان توضیحات جامعی در این خصوص مطرح نموده اند پس با ما همراه باشید.

 

درد کلیه - دکتر موحد

علائم کلیه درد چیست؟

همان طور که بالاتر گفته شد ، کلیه درد معمولا با درد کمر اشتباه گرفته می شود. درحالی که کمر درد ناشی از مشکلات عضلانی معمولا در قسمت پایین کمر احساس می شود. درد ناشی از مشکلات کلیوی ممکن است در پشت، زیر دنده‌ها و بالاتر از کمر بروز می کند و درد عمیق تری از یک کمر درد معمولی است و می تواند از این قسمت ها به مناطق دیگر گسترش یابد، مانند:

  • طرفین ستون فقرات
  • بالا یا خود شکم
  • کشاله ران (از جمله کیسه بیضه در مردان)
  • البته لازم به ذکر است که درد کلیه فقط در یک طرف بدن شایع تر است.

علائم بیماری های کلیه مانند سنگ کلیه نیز می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تب
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • درد در پهلو، پشت، کشاله ران یا پایین شکم
  • درد هنگام ادرار کردن
  • وجود خون در ادرار
  • تکرر ادرار
  • وجود شن یا سنگ های کوچک در ادرار

علل احتمالی درد کلیه چیست؟

کلیه های شما ادرار را از طریق لوله هایی به نام (حالب) به مثانه تخلیه می کنند. مثانه شما نیز از طریق لوله های باریکی به نام مجرای ادرار تخلیه می شوند. در صورتی که در هریک از این بخش ها و اعضای بدن شما اختلال و یا مشکلی وجود داشته باشد، می تواند باعث درد در کلیه های شما شود. به گفته بهترین ارولوژیست زاهدان برخی از شایع ترین و مرسوم ترین این مشکلات بین بیماران عبارتند از :

  1. سنگ کلیه
  2. عفونت کلیه
  3. سرطان کلیه

حال بیاید کمی دقیق تر به این بیماری ها نگاه کنیم:

سنگ های کلیه

سنگ های کلیه در اثر تشکیل پس ماندهای مواد معدنی یا مواد شیمیایی در داخل بدن به وجود می آیند. این سنگ ها گاهی به کوچکی یک دانه شن هستند و گاهی بزرگ تر از یک دانه مروارید هستند. اگر این سنگ ها کوچک باشند، به خودی خود از بدن خارج می شوند. البته سنگ های بزرگ تر، گاهی در مجرای ادرار گیر می افتد و مانعی بر سر راه عبور ادرار ایجاد می نماید. در هر یک از این دو حالت، درد شدیدی ایجاد می شود. برای درمان این مشکل از دارو و یا در موارد حادتر از جراحی سنگ کلیه انجام می شود.

عفونت مجرای ادرار

عفونت در هر جایی از مجاری ادرار می تواند باعث بر جای ماندن باکتری در بدن، بعد از ادرار کردن شود. علائم شامل تب، ادرار کردن توام با درد، ادرار کدر، و خستگی عمومی می باشد.به همین دلیل به بیماران عزیز توصیه می شود، درمان عفونت مجاری ادرار را جدی بگیرند.

عفونت کلیه ( پیلونفریتیس )

عفونت کلیه زمانی رخ می دهد که باکتری ناشی از عفونت مثانه، در کلیه ها نیز پیشرفت کند. افراد مبتلا به دیابت، یا افرادی که دارای انسداد در مجاری ادرار خود هستند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت کلیه می باشند. در موارد مزمن، وجود مشکل در مجرای ادرار، یاعث می شود که ادرار از مثانه عقب گرد نموده و به سمت کلیه ها بازگردانده شود. در این حالت عفونت های مکرر و احتمالاً آسیب دیدگی دائمی کلیه اتفاق می افتد.

بیماری کلیه پلی کیستیک

یک موقعیت وراثتی که در آن کیسه های پر شده با مایعات ( کیست ها ) در داخل کلیه ها شکل می گیرند. با بزرگ شدن کیست ها، کلیه ها نیز بزرگ می شوند و در نتیجه نهایتاً توانایی خود برای عملکرد را از دست می دهند.

آسیب دیدگی و تروما

هر گونه تاثیر جدی یا وارد آمدن نیروی قوی ( مثلاً در ورزش های برخوردی یا در تصادف ) می تواند باعث بروز آسیب دیدگی فیزیکی در کلیه ها شود. چنین رویداد هایی باعث اختلال در جریان نرمال خون به کلیه ها نیز می شود. نقص حاد کلیه ( ناگهانی ) نیز گاهی در اثر آسیب دیدگی و وارد آمدن ضربه به کلیه ها حادث می گردد.

سرطان کلیه

کارسینوم سلولی کلیه رایج ترین نوع سرطان کلیه می باشد. این امر اغلب افراد را در دهه های ششم و هفتم زندگی، درگیر می کند و به ندرت در افراد زیر 50 سال مشاهده می شود. در صورت وقوع این بیماری، علائمی از قبیل مشاهده خون در ادرار، درد دائمی در کمر یا پهلو ها، درست در زیر دنده ها، و ایجاد برآمدگی یا تورم در پهلو ها ایجاد می شود.

درد کلیه چگونه درمان می شود؟

درمان درد کلیه به موقعیتی که باعث بوجود آمدن آن شده است بستگی دارد. بمنظور تعیین علت، ابزاری موجود می باشند که می تواند به بهترین متخصص ارولوژی زاهدان در دستیابی به تشخیص، کمک کند.

تجزیه و تحلیل ادرار: بررسی وجود خون، گلبول های سفید اضافی ( که نشانه وجود عفونت می باشد )، پروتئین، و برخی مواد شیمیایی خاص، که به ناهنجاری های مختلف در کلیه نسبت داده می شوند.

تست های تصویر برداری: سونوگرافی و اسکن سی تی، تصویری از ساختار فیزیکی کلیه و مجاری ادرار را به دست داده و به تعیین وجود سنگ در کلیه و جریان کافی خون به این اندام، کمک می کند.

چه زمان باید با پزشک تماس گرفت؟

اگر در ناحیه کلیه خود احساس درد کردید و اگر در طول تجربه درد، با علائم زیر نیز روبرو شدید، به پزشک مراجعه کنید:

  • تب
  • تغییر رنگ در ادرار
  • ادرار کردن توام با درد
  • خون ادراری
  • اضطرار به ادرار کردن مکرر
  • وجود مواد جامد ( سنگ کلیه ) در ادرار
  • احساس بیماری عمومی که از بین نمی رود

درمان های مکمل درد کلیه در منزل

برخی افراد ترجیح می دهند مشکلات پزشکی خود را با درمان های خانگی حل نمایند. با توجه به حساسیت کلیه ها، تکیه کردن به درمان های خانگی، منطقی نمی باشد. شما باید حتی برای دنبال کردن درمان های خانگی، تحت نظر پزشک بوده و دستورالعمل های او را دنبال کنید. به منظور بهبود عملکرد کلیه ها می توانید اقدامات خانگی زیر را انجام دهید:

  • مقدار زیادی آب بنوشید

نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند به بیرون راندن باکتری ها از بدن و بهبود سریع تر عفونت کمک کند. علاوه بر آن، نوشیدن مقدار زیاد آب در پاک سازی کل بدن نیز مفید می باشد.
نوشیدن مقدار زیاد آب می تواند از ابتلا به عفونت های کلیه نیز کمک کند. بنابراین نوشیدن روزانه 8 لیوان آب را در برنامه خود بگنجانید.

  • از مصرف الکل و قهوه اجتناب کنید

نقش عمده کلیه ها پالایش نمودن مواد مضر و سمی می باد و الکل و قهوه، هر دو باعث تشدید کار کلیه می شود. این امر فرایند بهبود ناشی از عفونت را کند می نماید. الکل و آنتی بیوتیک ها نیز نباید با هم ترکیب شوند. بنابراین از مصرف الکل در طول درمان با آنتی بیوتیک ها خودداری کنید.

  • پروبیوتیک مصرف کنید

پروبیوتیک ها دارای دو مزیت بزرگ در زمان درمان عفونت کلیه می باشند. اولین مزیت این است که به سالم نگه داشتن باکتری های بدن شما کمک می کند.همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد پروبیوتیک ها می توانند به کلیه ها در پردازش مواد پس ماند و عملکردد بهتر کلیه ها و درمان موثر تر کمک کنند.

تشخیص درد کلیه در زاهدان

پس از اینکه یک تایم ویزیت و ملاقات حضوری با بهترین ارولوژیست زاهدان هماهنگ کردید، دکتر موحد از علائم و نشانه های شما سوال خواهد کرد تا علت درد را شناسایی کند. همچنین برای بررسی دقیق تر، پزشک ممکن است از شما بخواهد تست های زیر را هم انجام دهید :

  • آزمایش خون
  • آزمایش ادرار
  • سونوگرافی یا سی تی اسکن

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات